A rénszarvashús egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az egyik legjobb emészthető fehérjeforrás, és kedvező aminosav-összetételű. Mivel a rénszarvasok vadon termő bogyókon élnek, a hús kivételesen gazdag természetes antioxidánsokban, és kevés zsírt tartalmaz, de a benne lévő zsír telítetlen és nagyon hasznos. A rénszarvashús omega-3 telítetlen zsírsavtartalma hasonló a halakéhoz.
Összetevők:
vadhús (47%), rénszarvas (20%), áfonya (2%), áfonya (2%), málna (2%), borsóliszt (2%), lignocellulóz (1%), lazacolaj (0,5%).
Tápanyag-összetétel:
D3-vitamin (3a671) 250 NE, E-vitamin (3a700) 150 mg, biotin (3a880) 0,5 mg, réz (3b406) 4 mg, vas (3b106) 10 mg, jód (3b201) 0,75 mg, mangán (3b504) 3 mg, cink (3b606) 15 mg, taurin (3a370) 1 000 mg. " Technológiai adalékanyagok 1 kg-onként: szentjánoskenyérfa-liszt (E 410) "" 5 000 mg."
Analitikai összetevők 1 kg-ban:
nyersfehérje 10 %, nyerszsír 8 %, nedvességtartalom 78 %, nyershamu 2,3 %, nyersrost 0,4 %, kalcium 0,2 %, foszfor 0,25 %, nátrium 0,3 %.
Anyagcsere-energia
1 160 kcal/kg